Main menu

Clinica Medicina dentara  "Dental & Estetique"

 

Clinica Dentara Ploiesti, OtopeniDentiţia reprezintă totalitatea dinţilor prezenţi  în cavitatea bucală. În decursul vieţii umane există două dentiţii: dentiţia temporară şi dentiţia permanentă. In diferite manuale de specialitate, apare şi termenul de dentiţie mixtă (perioada  între  6 ani  şi 11 -12 ani când există  şi dentiţie temporara  şi dentiţie definitiva). Dinţii temporari(de lapte) apar între vârsta de 6 luni  şi cea de 30 de luni  şi sunt în numar de 20. Erupţiadinţilor permanenţi,în numar de 32, începe de la vârsta de 6 ani  şi se termină la 13-14 ani (excepţie făcând molarii de minte). Erupţia celor 4 molari de minte  începe în jurul  vârstei de  18 ani, având cea mai mare variabilitate.

Pedodontia este specialitatea stomatologica ce are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent.

Cea mai frecventa afectiune a structurilor dentare este caria dentara. Caria poate afecta copii câi adolescentii avand un efect devastator. Dintii de lapte (sau dintii temporari) aicopiiloriau un rol esential in masticatie si vorbire corecta, cat si pentru mentinerea spatiului pentru a perminte eruptia dentitiei permanente. Copiii trebuie obisnuiti de mici sa aiba o igiena orala riguroasa,  pentru a se a avea o dentitie permanenta fara probleme.

Cateva sfaturi pentru mentinerea unei dentitii sanatoase:

  • Bebelusul nu trebuie lasat sa doarma cu biberonul in gura, atunci cand ii este sete se recomanda sa primeasca apa, nu sucuri indulcite.
  • Incurajati copilul sa bea lichidele din pahar/cana, nu din biberon.
  • Igiena cavitatii bucale trebuie inceputa de timpuriu (inainte de eruptia dentara gura va fi curatata cu un tifon umezit). Cand au erupt primii dinti se incepe periajul dentar. Exista paste speciale pentru bebelusi care nu necesita clatire.
  • Periajul trebuie deprins de la varste mici. Important este sa se obisnuiasca sa se spele pe dinti, corectitudinea periajului fiind secundara.
  • Daca veti incepe sa ii administrati fluor, va trebui sa o faceti regulat, intr-o doza corecta. Supradozarea are efecte mai grave decat neadministrarea flourului.
  • Pe parcusul cresterii copilului se vor dezvolta si maxilarele, avand impresia ca dintii au ramas mici. Este un fenomen normal, asa se va crea spatiu pentru dintii permanenti.
  • Primii dinti permanenti sunt molarii(maselele), nu incisivii, asa cum sunt perceputi de catre parinti. Aceste 'masele' sunt foarte importante, ele nu se vor schimba si erup dupa dintii de lapte.

Pentru programari Clinica dentara Ploiesti - "Dental & Estetique", contactati-ne la telefon 0786601514
Pentru programari Clinica dentara Otopeni - "Dental & Estetique", contactati-ne la telefon 0722763966

Despre Noi

In cadrul celor doua clinici, se efectueaza o serie de interventii medicale stomatologice neinvazive.

Clinica Stomatologica Ploiesti

Str. Gh. Grigore Cantacuzino 216 A

0786601514
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Vezi pe harta

Clinica Stomatologica Otopeni

Str. Mures, nr. 9, etaj 1

0722763966
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Vezi pe harta

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.dentalestetique.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.